Hoe Maak Je Een Emaille Theepot Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Emaille Theepot Schoon
Hoe Maak Je Een Emaille Theepot Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Emaille Theepot Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Emaille Theepot Schoon
Video: 🔴 Керамика. Глиняный чайник своими руками👐, Чайник из глины, сделай сам. Мастер-класс 2024, Maart
Anonim

De emaille theepot is het meest voorkomende type theepot in onze keukens. Het werd in de tijd van onze grootmoeders breed verspreid en populair, maar het behoudt zijn positie dankzij het bedieningsgemak, een breed scala aan modellen en veelzijdigheid. Hoewel er problemen optreden met zoiets prachtigs in de keuken, kan er na verloop van tijd bijvoorbeeld kalk in de waterkoker verschijnen. Het is gemakkelijk om dit probleem aan te pakken met behulp van eenvoudige huismiddeltjes die altijd bij de hand zijn voor elke huisvrouw.

Hoe maak je een emaille theepot schoon
Hoe maak je een emaille theepot schoon

Het is nodig

  • - azijn 5 eetl. lepels
  • - schil van appels en peren
  • - 5-10 g citroenzuur
  • - bakpoeder 2-3 eetlepels

instructies:

Stap 1

Een uitstekende manier om een emaille theepot met azijn te ontkalken heeft zich bewezen. Als de kalklaag dun genoeg is, is het noodzakelijk om gedurende 1, 5-2 uur water in een waterkoker te koken met toevoeging van azijn in een verhouding van 5 eetlepels per 1 liter water. Gebruik voor een snellere ontkalking een azijnoplossing (1 deel essence op 5 delen water). Met deze methode duurt het 30-40 minuten om te koken.

Stap 2

In de zomer kun je de schil van appels en peren gebruiken om een emaille theepot te ontkalken. Vouw de schil van verschillende soorten fruit in een waterkoker, bedek met water en kook gedurende 20-30 minuten. Deze methode helpt niet alleen om kalkaanslag te verwijderen, maar ook om de originele kleur terug te brengen naar de wanden van de waterkoker.

Stap 3

Ook populair is de methode om een emaille theepot te reinigen met citroenzuur. Giet hiervoor 5-10 g zuur in de waterkoker (afhankelijk van de hoeveelheid kalk), vul deze met water en kook. Laat het water vervolgens een tijdje in de waterkoker staan, spoel de binnenkant af en kook er schoon water in om het resterende citroenzuur te verwijderen.

Stap 4

De citroenzuurmethode verwijdert effectief kleine kalklagen, maar als kalk zich lange tijd heeft opgehoopt, gebruik dan zuiveringszout. Kook eerst schoon water in een waterkoker, voeg er dan frisdrank aan toe met een snelheid van 2-3 eetlepels per 1 liter water en kook dan nog 30-40 minuten. Direct na deze procedure kunt u, om het effect te versterken, extra 20 minuten in een waterkoker koken met toevoeging van azijn. Na deze procedures kan een dikke laag kalkaanslag eenvoudig worden verwijderd met een houten stok of spatel.

Aanbevolen: