Hoe Roestvrijstalen Lepels Schoon Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Roestvrijstalen Lepels Schoon Te Maken
Hoe Roestvrijstalen Lepels Schoon Te Maken

Video: Hoe Roestvrijstalen Lepels Schoon Te Maken

Video: Hoe Roestvrijstalen Lepels Schoon Te Maken
Video: Hoe krijg je je RVS gasfornuis streeploos schoon? 2024, Maart
Anonim

Roestvrijstalen schalen hebben de neiging om hun aantrekkelijkheid te verliezen, te glanzen, dof te worden en na verloop van tijd vlekken te krijgen. Potten en pannen, lepels en vorken die van dit materiaal zijn gemaakt, hebben speciale zorg nodig, maar dit is behoorlijk nauwgezet werk dat enige kennis, geduld en de wens om je gerechten mooi te maken vereist. We zullen ons dus aan bepaalde regels houden om roestvrijstalen lepels, vorken en ander keukengerei van dit metaal te reinigen.

Hoe roestvrijstalen lepels schoon te maken
Hoe roestvrijstalen lepels schoon te maken

instructies:

Stap 1

Leg roestvrijstalen bestek op de bodem van de pan, giet er kokend water op, voeg soda en zout toe. Laat de pan 15-20 minuten op laag vuur opwarmen. Haal vorken, lepels, messen uit het water, spoel ze af onder stromend water, droog ze af en zorg dat ze hun oorspronkelijke glans behouden.

Stap 2

Spoel je roestvrijstalen borden af in heet water gemengd met droge mosterd en zuiveringszout. Gebruik een borstel om kleine onderdelen van lepels en vorken grondig schoon te maken. Spoel af met warm water. Droog af met een droge handdoek.

Stap 3

Veeg het roestvrijstalen bestek af met een spons bedekt met droog zuiveringszout.

Stap 4

Probeer rauwe aardappelen te gebruiken om roestvrijstalen lepels te schillen. Aardappels schillen, doormidden snijden en met een halve lepel, vorken, pannen inwrijven: ze worden glanzend.

Stap 5

Bevochtig een spons met azijn en veeg het bestek schoon. Grondig uitspoelen en droogwrijven.

Stap 6

Als de messen van een roestvrijstalen mes roestig zijn, veeg het dan af met een halve ui. Spoel in warm water. Het is ook handig om roestvrijstalen messen schoon te maken met een kurk.

Stap 7

Als er hardnekkige vlekken op lepels, vorken, messen en andere roestvrijstalen schalen verschijnen, veeg deze dan af met citroensap en vervolgens met een wollen doek. Het is een geweldige manier om tandplak van gerechten te verwijderen.

Stap 8

Als alternatief kunt u koffiedik gebruiken om roestvrijstalen borden schoon te maken. Haal de slaapkoffie uit het kopje, doe het op een spons en wrijf de lepels, vorken, messen in. Spoel daarna grondig af onder stromend water en dep droog met een handdoek.

Stap 9

Een goed resultaat wordt verkregen door roestvrijstalen borden in de vaatwasser op de maximale stand af te wassen.

Stap 10

Kook de aardappelen, haal ze uit de pan en laat het bestek in de hete bouillon zakken. Na 10-15 minuten zullen je gerechten glanzen.

Stap 11

Er is een professionele metaalpasta te koop. Het is ideaal voor roestvrij staal, veilig in gebruik, verwijdert vuil, oxiden. Gebruik het als je wilt dat je bestek er zo goed als nieuw uitziet.

Aanbevolen: