Hoe Een Garage Te Kopen In Een Coöperatie?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Garage Te Kopen In Een Coöperatie?
Hoe Een Garage Te Kopen In Een Coöperatie?

Video: Hoe Een Garage Te Kopen In Een Coöperatie?

Video: Hoe Een Garage Te Kopen In Een Coöperatie?
Video: Laden bij een VVE seminar. ver 2024, Maart
Anonim

Officieel mag je een garagebox in een coöperatie alleen kopen als de eigenaar de aandelen volledig en op naam heeft betaald. Anders is het theoretisch mogelijk om een garage te kopen, maar de eigendomsrechten daarop worden niet geformaliseerd en de deal zal niet officieel worden geregistreerd.

Hoe een garage te kopen in een coöperatie?
Hoe een garage te kopen in een coöperatie?

Het is nodig

  • - paspoort;
  • - eigendoms certificaat;
  • - kadastrale uittreksels van de BTI en de grondcommissie;
  • - koopovereenkomst;
  • - akte van aanvaarding en overdracht;
  • - aanvraag bij FUGRTS;
  • - ontvangstbewijs voor inschrijving;
  • - een verklaring aan de voorzitter (indien de aandelen voor de garage niet zijn gestort).

instructies:

Stap 1

Als u officieel een garage in een coöperatie wilt kopen en eigenaar wilt worden, lees dan eerst de documenten die beschikbaar zijn bij de verkoper. Alleen de eigenaar kan onroerend goed verkopen. De eigendom van de garage in de garagecoöperatie wordt geregistreerd op basis van de bij de FUGRTS ingediende documenten.

Stap 2

Alvorens het recht te registreren, moet de eigenaar contact opnemen met de kadastrale kamer en de BTI, kadastrale en technische documenten voor het onroerend goed opmaken, uittreksels ervan verkrijgen en bij de FUGRC een aanvraag indienen voor eigendomsregistratie.

Stap 3

Naast het eigendomsbewijs moet de verkoper van de garage in de coöperatie een notariële toestemming krijgen om te verkopen van zijn vrouw als hij tijdens een geregistreerd huwelijk tot de coöperatie is toegetreden (artikel 34 van het RF CC, artikel 256 van het Burgerlijk Wetboek van de Russische Federatie). Als de garage een eigendomsrecht heeft voor meerdere personen, moeten ze allemaal een notariële vergunning afgeven (artikel nr. 244 van het burgerlijk wetboek van de Russische Federatie).

Stap 4

Sluit een notariële of schriftelijke verkoopovereenkomst met de verkoper, stel een acceptatiecertificaat op en neem contact op met de FUGRC om uw eigendom van de gekochte garage te registreren.

Stap 5

Staat de garage niet geregistreerd als onroerend goed, dan betekent de aankoop ervan alleen dat u lid wordt van de garagecoöperatie en gaat de verplichting om lidmaatschapsgeld te betalen op u over. U kunt een dergelijke aankoop documenteren door contact op te nemen met de voorzitter van de coöperatie, die een algemene vergadering van aandeelhouders bijeenroept en hen informeert over uw toetreding tot de coöperatie. Dan bent u verplicht een aanvraag te doen en uw paspoort te tonen. Het ledenboek voor de betaling van aandelen zal opnieuw aan u worden uitgegeven. Dat wil zeggen, door het geld aan de verkoper te geven, wordt u geen eigenaar. U betaalt slechts een deel van het lidmaatschapsgeld door ze in één keer te betalen.

Stap 6

U kunt het eigendom van de gekochte garage registreren na volledige betaling van lidmaatschapsgelden, wanneer u zelfstandig alle kadastrale en technische documenten invult.

Aanbevolen: