Hoe Een Appartement Te Verkopen Als Er Minderjarige Kinderen In Zijn Geregistreerd?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Appartement Te Verkopen Als Er Minderjarige Kinderen In Zijn Geregistreerd?
Hoe Een Appartement Te Verkopen Als Er Minderjarige Kinderen In Zijn Geregistreerd?

Video: Hoe Een Appartement Te Verkopen Als Er Minderjarige Kinderen In Zijn Geregistreerd?

Video: Hoe Een Appartement Te Verkopen Als Er Minderjarige Kinderen In Zijn Geregistreerd?
Video: Hoe verkoop je een huis? Stappenplan voor een goed verkoopproces | Funda 2024, Maart
Anonim

De verkoop van een appartement met ingeschreven minderjarige kinderen verschilt afhankelijk van de kinderrechten op deze woonruimte. Als minderjarige kinderen eigenaar zijn van onroerend goed of een aandeel hebben bij testament, schenking of als gevolg van privatisering, is niet alleen de toestemming van hun wettelijke vertegenwoordigers vereist, maar ook het besluit van de voogdij en voogdijautoriteiten.

Hoe een appartement te verkopen als er minderjarige kinderen in zijn geregistreerd?
Hoe een appartement te verkopen als er minderjarige kinderen in zijn geregistreerd?

Het is nodig

  • - paspoort van alle deelnemers aan de transactie
  • - eigendomsbewijs van het appartement
  • -notariële toestemming voor de verkoop van alle eigenaren
  • -notariële toestemming voor de verkoop van wettelijke vertegenwoordigers van kinderen
  • -Beslechting van de voogdij en voogdij autoriteiten
  • -uittreksel uit het kadastraal paspoort
  • - koopovereenkomst
  • - akte van aanvaarding en overdracht
  • -ontvangst van betaling van staatsbelasting
  • - eigendomsregistratie van kopers

instructies:

Stap 1

Bij de verkoop van een appartement met minderjarige kinderen die de eigenaren zijn of een aandeel hebben in de eigendom, moet u een notariële toestemming hebben om te verkopen van hun wettelijke vertegenwoordigers. Daarnaast heeft u een resolutie van de voogdij en voogdijautoriteiten nodig die zijn gereserveerd door het hoofd van het districtsbestuur.

Stap 2

De voogdij- en voogdijautoriteiten geven pas een vergunning af als de kinderen woonruimte hebben gekregen die niet minder en niet slechter is dan ze bezaten. In sommige gevallen is het toegestaan om geld op de rekening van de kinderen te storten tegen de prijs van hun aandeel in het appartement. Er wordt een rekening geopend waarop geld niet kan worden weggegooid tot het begin van de meerderheid, dat wil zeggen tot de leeftijd van 18 jaar.

Stap 3

Als de kinderen niet de eigenaren waren, maar op basis van de registratie van de ouders zijn geregistreerd, kan de toestemming van de voogdij- en voogdijautoriteiten niet worden afgenomen. Kinderen worden ontslagen op basis van uitschrijving van ouders.

Stap 4

Als de ouders de eigenaren van het appartement waren, maar de kinderen niet, dan kunnen ze worden ontslagen zonder toestemming van de voogdij- en voogdijautoriteiten. Maar het staatsregistratiecentrum weigert een dergelijke deal te registreren. Want volgens de rechtbank is het mogelijk om het ontslag van minderjarige kinderen als illegaal te erkennen. De registratie kan worden geforceerd om te herstellen. Daarom is de zuiverheid van de transactie twijfelachtig. Om een transactie met aansluitende registratie af te sluiten, moet u toch het besluit van de voogdij- en voogdijautoriteiten nemen.

Stap 5

De rest van de transactie verloopt zoals gewoonlijk. Notariële totstandkoming van de koop- en verkoopovereenkomst, acceptatiecertificaat en eigendomsregistratie van kopers.

Aanbevolen: