Hoe Een Aanbetaling Te Krijgen Bij Het Kopen Van Een Appartement?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Aanbetaling Te Krijgen Bij Het Kopen Van Een Appartement?
Hoe Een Aanbetaling Te Krijgen Bij Het Kopen Van Een Appartement?

Video: Hoe Een Aanbetaling Te Krijgen Bij Het Kopen Van Een Appartement?

Video: Hoe Een Aanbetaling Te Krijgen Bij Het Kopen Van Een Appartement?
Video: Dave Ramsey's stappen om een ​​huis te kopen 2024, Maart
Anonim

De aanbetaling is de aanbetaling voor het appartement, wat de ernst van de bedoelingen van de koper en verkoper bevestigt om de hoofdtransactie te voltooien. Het bedrag van de aanbetaling kan worden opgesteld door een voorlopige overeenkomst, maar meestal wordt de aanbetaling opgesteld met een regulier ontvangstbewijs, dat alle voorwaarden aangeeft in geval van weigering van een partij van de transactie.

Hoe een aanbetaling te krijgen bij het kopen van een appartement?
Hoe een aanbetaling te krijgen bij het kopen van een appartement?

Het is nodig

  • - een voorlopige koop- en verkoopovereenkomst, opgemaakt door een notaris;
  • - paspoort van de verkoper en de koper;
  • - eigendomsbewijs van het appartement;
  • - een uittreksel uit het kadastraal paspoort en een kopie van de kadastrale plattegrond van het appartement.

instructies:

Stap 1

Koopt u een appartement zonder makelaar en wilt u er zeker van zijn dat de eigenaar het niet aan anderen verkoopt, terwijl u de hoofdsom incasseert en alle documenten invult, dan geeft u een aanbetaling. In feite is dit een voorschot op het verworven onroerend goed.

Stap 2

De veiligste manier om een aanbetaling te doen, is door contact op te nemen met een notaris en een voorlopige koop- en verkoopovereenkomst af te sluiten. Het is opgesteld in overeenstemming met alle regels van het hoofdcontract en valt onder de artikelen 550, 421, 555, 317, 292, 558, 420, 549 van het burgerlijk wetboek van de Russische Federatie. Maar u moet weten dat het voorlopige en hoofdkoopcontract slechts een belofte is om een deal te sluiten (artikel 454 van het Burgerlijk Wetboek van de Russische Federatie), en een belofte betekent niet dat het wordt nagekomen. Eigendomsrechten op onroerend goed worden pas aan u overgedragen na staatsregistratie van de transactie zelf (artikel 433 van het burgerlijk wetboek van de Russische Federatie, 131 van het burgerlijk wetboek van de Russische Federatie, federale wet 122-F3). Daarom kunt u zelfs met een voorlopige notariële overeenkomst niet 100% zeker zijn dat de transactie zal plaatsvinden en dat de verkoper zo'n respectabel persoon zal zijn dat hij zijn beloften zal nakomen.

Stap 3

Professionals van het makelaarskantoor houden zich liever niet bezig met voorschotten en adviseren om direct de hoofdverkoopovereenkomst op te stellen en direct de procedure voor het aanmelden van de transactie bij de FUGRTS uit te voeren.

Stap 4

Maar besluit u toch een waarborgsom te geven, maak deze dan op met een voorlopige overeenkomst met een notaris. Alleen een notaris kan op betrouwbare wijze getuigen dat de persoon die de aanbetaling heeft ontvangen, gezond, bekwaam, gezond van geest en een sterk geheugen was (de grondslagen van de Russische wet op notarissen voor 1993).

Stap 5

Als u een aanbetaling in de vorm van een ontvangstbewijs afgeeft, zult u in de toekomst veel problemen hebben als de verkoper weigert het appartement te verkopen en het geld niet aan u teruggeeft. Aangezien de familieleden van de verkoper op elk moment een certificaat van een narcologische apotheek of een psychiatrische kliniek kunnen voorleggen en u niet kunt bewijzen dat u geld hebt gegeven en een ontvangstbewijs hebt ontvangen van een perfect gezond persoon die in een voldoende toestand verkeerde. Ook als de bon de benodigdheden en handtekeningen van 10 getuigen bevat.

Aanbevolen: