Hoe Verkoop Je Een Aandeel In Een Appartement Met Een Minderjarig Kind?

Inhoudsopgave:

Hoe Verkoop Je Een Aandeel In Een Appartement Met Een Minderjarig Kind?
Hoe Verkoop Je Een Aandeel In Een Appartement Met Een Minderjarig Kind?

Video: Hoe Verkoop Je Een Aandeel In Een Appartement Met Een Minderjarig Kind?

Video: Hoe Verkoop Je Een Aandeel In Een Appartement Met Een Minderjarig Kind?
Video: AANDELEN VERKOPEN?! | Wanneer, waarom en hoe? (2021) 2024, Maart
Anonim

De verkoop van een aandeel in een appartement waar een minderjarige staat ingeschreven, hangt af van het feit of hij de eigenaar van de woning is. Indien het hem toebehorende aandeel wordt verkocht, is de instemming met de transactie van het voogdij- en beheersorgaan vereist. In andere gevallen is de voorbereiding voor de verkoop, zoals gebruikelijk, maar het aankoopaanbod wordt niet naar het kind zelf gestuurd, maar naar zijn ouders of voogden.

Hoe verkoop je een aandeel in een appartement met een minderjarig kind?
Hoe verkoop je een aandeel in een appartement met een minderjarig kind?

instructies:

Stap 1

De procedure voor het verzenden van aanbiedingen naar andere eigenaren van aandelen in een appartement om hun eigen te kopen, hangt af van de relatie tussen hen. Met goede en hun toestemming voor de verkoop van uw aandeel aan derden, volstaat het om dit mondeling met hen te bespreken en een notariële weigering op te stellen van elk van uw aanbod.

Anders moet u elk een notariële aanbieding sturen met een ontvangstbevestiging en een maand wachten op een reactie.

Deze procedure zal bij elke prijsdaling herhaald moeten worden: u heeft geen recht om een appartement goedkoper te verkopen dan u aan andere aandeelhouders werd aangeboden.

Stap 2

Als de eigenaar van een van de aandelen in het appartement een kind is, is de procedure om hem een bod te sturen hetzelfde. Maar het enige verschil is dat, aangezien hij niet het recht heeft om dergelijke beslissingen alleen te nemen, u het document aan zijn ouders of andere wettelijke vertegenwoordigers moet richten.

Stap 3

De moeilijkste procedure is wanneer een kinderaandeel wordt verkocht. In dit geval is de procedure hetzelfde, maar moeten de ouders of wettelijke vertegenwoordigers toestemming krijgen om het aandeel van het kind te verkopen van de voogdij- en voogdijautoriteiten.

Tegelijkertijd moet de voogdijautoriteit garanties krijgen dat de levensomstandigheden van het appartement dat u in ruil daarvoor gaat kopen, en de verplichting om er een aandeel aan toe te wijzen dat niet minder is dan het verkochte. Een rekening geopend op naam van een kind bij een bank kan ook als bewijs dienen (meestal dringen de voogdijautoriteiten aan op Sberbank, maar er kunnen uitzonderingen zijn).

Stap 4

Voor de rest is de verkoop van een aandeel niet anders dan de gebruikelijke procedure: zoeken naar een koper, registratie van weigeringen van andere eigenaren of bevestiging dat ze aan hen verzonden aanbiedingen negeerden, ophaling van documenten en uitvoering van een transactie bij een notaris.

Aanbevolen: