Hoe Het Bouwvolume Van Een Gebouw Te Berekenen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bouwvolume Van Een Gebouw Te Berekenen?
Hoe Het Bouwvolume Van Een Gebouw Te Berekenen?

Video: Hoe Het Bouwvolume Van Een Gebouw Te Berekenen?

Video: Hoe Het Bouwvolume Van Een Gebouw Te Berekenen?
Video: Natuurkunde uitleg Stoffen 4b: Volume 2024, Maart
Anonim

Het bepalen van het volume van een gebouw is een integraal onderdeel van de berekening van de kosten van een project in aanbouw. Deze gegevens worden ingevoerd in het werktellingsblad, het belangrijkste document dat de geschatte bouwkosten als geheel bepaalt. De telhandeling heeft bepaalde regels waarmee rekening moet worden gehouden, anders kan het opgestelde document als ongeldig worden beschouwd.

Hoe het bouwvolume van een gebouw te berekenen?
Hoe het bouwvolume van een gebouw te berekenen?

instructies:

Stap 1

Het bouwvolume van het grondgedeelte van een gebouw met een zolderoverlapping wordt gemeten door de dwarsdoorsnede horizontaal (langs de buitencontour van het gebouw, boven het souterrain) te vermenigvuldigen met de volledige hoogte van het gebouw, gemeten vanaf de niveau van de afgewerkte vloer op de eerste verdieping tot de top van de isolatie op de zolderverdieping. Als er geen overlap is, wordt de verticale doorsnede vermenigvuldigd met de lengte van het gebouw, die loodrecht op het oppervlak van de doorsnede boven de kelderverdieping wordt gemeten.

Stap 2

Omvat het bouwvolume van dakramen die buiten de omtrek van de daken uitsteken. Houd ook rekening met de parameters van de veranda, vestibule, erker en die delen van het gebouw die de bruikbare oppervlakte vergroten. De loggia wordt niet in mindering gebracht op het totaal aantal gebouwen. Het is niet nodig om opritten, portieken en balkons aan te geven.

Stap 3

Denk aan de schaal van de technische vloeren. Bereken de maat van de zolder, die wordt bepaald door een vergelijkbare vermenigvuldiging van het horizontale gedeelte met de hoogte van de vloer tot de bovenkant van de zolderverdieping van de zolder. Als de hoogte rondingen en oneffenheden heeft die het meten bemoeilijken, overweeg dan het gemiddelde.

Stap 4

Bepaal het volume van de kelder en de semi-kelder en neem deze op in het totaal. Als de verdiepingen verschillende oppervlakken hebben, wordt het gebouw gedefinieerd als de som van de afmetingen van alle delen. Onderdelen met verschillende vormen of ontwerpen worden apart geteld.

Stap 5

De meting langs de buitencontour wordt uitgevoerd rekening houdend met de dikte van de bekleding en het pleisterwerk. Het totale bouwvolume met souterrains of semi-kelders wordt gedefinieerd als de som van het bovengrondse deel van het gebouw.

Aanbevolen: