Hoe Kom Je Op De Lijn Van Huisvesting Voor Een Jong Gezin?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Op De Lijn Van Huisvesting Voor Een Jong Gezin?
Hoe Kom Je Op De Lijn Van Huisvesting Voor Een Jong Gezin?

Video: Hoe Kom Je Op De Lijn Van Huisvesting Voor Een Jong Gezin?

Video: Hoe Kom Je Op De Lijn Van Huisvesting Voor Een Jong Gezin?
Video: Huisvesting #24: Sociale huurwoning zoeken wordt punten sparen 2024, Maart
Anonim

Vastgoed is tegenwoordig duur. Jongeren die getrouwd zijn, worden gedwongen bij hun ouders te wonen of een appartement te huren. Maar elk jong gezin wil een eigen appartement hebben en bovendien bij de geboorte van kinderen zeker weten dat ze een eigen huis hebben en nergens heen hoeven. Jonge gezinnen waarin de leeftijd van de echtgenoten niet hoger is dan 35 jaar, kunnen gebruikmaken van het federale programma - betaalbare huisvesting voor een jong gezin. Om dit te doen, moet je een pakket documenten verzamelen en in de rij staan om een appartement, subsidies voor de aankoop van woningen of hypotheken tegen lage rente te ontvangen.

Hoe kom je op de lijn van huisvesting voor een jong gezin?
Hoe kom je op de lijn van huisvesting voor een jong gezin?

Het is nodig

  • -paspoort
  • - kentekenbewijs voor 5 jaar
  • - attest van huisvestingsonderzoek of een attest dat er helemaal geen woningen zijn
  • -bewijs van inkomen
  • - kopieën van werkboeken
  • -geboorteakte (indien er kinderen zijn)
  • -in elk geval kunnen aanvullende documenten vereist zijn

instructies:

Stap 1

Om uw gezin op de wachtlijst in te schrijven, schrijft u een aanvraag en neemt u contact op met uw plaatselijke jeugdafdeling.

Stap 2

Om uw gezin op één lijn te krijgen, moet u documenten overleggen die het gezin nodig heeft om hun levensomstandigheden te verbeteren, geen huisvesting heeft en arm is. Want alleen deze categorie burgers wordt in de wachtrij geplaatst.

Stap 3

Het is noodzakelijk om een akte van keuring van de woonruimte of een attest te overleggen waaruit blijkt dat u helemaal geen woonruimte heeft en geen gezinslid bent van de eigenaar of huurder.

Stap 4

Ook heeft u voor beide echtgenoten een bewijs van inkomen nodig, en als ze bij hun ouders wonen ook een bewijs van inkomen van de ouders.

Stap 5

De huisvestingsnormen, evenals de definitie van een laag inkomen in elke samenstellende entiteit van de Russische Federatie, kunnen verschillen. Bekijk daarom eerst welke maatregelen van deze criteria er in uw omgeving zijn.

Stap 6

Na controle van uw documenten wordt uw gezin in de rij gezet of geweigerd.

Stap 7

Als uw gezin op de wachtlijst staat, kan het zijn dat u huurtoeslag krijgt aangeboden. Maar de subsidie dekt maar een deel van de kosten, de rest moet je zelf betalen of er een lening voor aanvragen. Gezinnen die gebruik hebben gemaakt van de subsidie worden uit de rij voor huisvesting gehaald.

Aanbevolen: