Hoe Een Appartement Te Privatiseren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Appartement Te Privatiseren?
Hoe Een Appartement Te Privatiseren?

Video: Hoe Een Appartement Te Privatiseren?

Video: Hoe Een Appartement Te Privatiseren?
Video: Hoe maken we wonen weer betaalbaar? 🏠 | De wooncrisis uitgelegd door Jesse Klaver | GroenLinks 2024, Maart
Anonim

Er is veel werk aan de winkel om een appartement te privatiseren. Bereid alle benodigde documenten voor, verzamel certificaten, verkrijg de toestemming van alle mensen die in het appartement zijn geregistreerd. Privatisering van een appartement stelt u in staat het eigendom van de vierkante meters van uw woonruimte veilig te stellen, en dit is erg belangrijk.

Hoe een appartement te privatiseren?
Hoe een appartement te privatiseren?

instructies:

Stap 1

Bezoek de afdeling huisvesting privatisering, zij zullen u vertellen hoe u een appartement in uw stad kunt privatiseren. Ten eerste moet iedereen die in het appartement is geregistreerd, zijn toestemming voor privatisering formaliseren of weigeren. Hiervoor moet iedereen samen naar de afdeling privatisering komen. Dit kan worden voorkomen door eerst een volmacht van een notaris af te geven voor een van de bewoners van het appartement.

Stap 2

Verzamel de benodigde documenten. Het pakket documenten voor de privatisering van een appartement omvat: paspoorten van alle bewoners van het appartement, geboorteakten van kinderen, huwelijks- of echtscheidingsakten, overlijdensakten. Daarnaast heeft u 2 exemplaren nodig van een uittreksel uit het huisboek, dat informatie weergeeft over de burgers die in dit appartement zijn geregistreerd sinds de ontvangst van de bestelling (het uittreksel is 1 maand geldig na registratie). Bestelling van een appartement, een plattegrond van de BTI, uitleg, kopieën van een financiële persoonlijke rekening, een sociaal contract.

Stap 3

Als iemand door een rechterlijke uitspraak uit het geprivatiseerde appartement is ontslagen, wordt een kopie van de rechterlijke uitspraak verstrekt. Archiefbewijzen van inschrijving van alle plaatsen van vorige woonplaats, vanaf 1992, zullen ook vereist zijn. Alle kopieën van de verstrekte documenten worden gemaakt op een A4-blad.

Stap 4

Betaal bij de bank de bon voor de betaling van privatisering en maak een kopie van deze bon.

Stap 5

Ontvang een attest waarin staat dat u nog geen gebruik heeft gemaakt van uw recht om uw woning te privatiseren. Het wordt afgegeven bij de BTI of bij de justitie - afhankelijk van hoe lang u op de woonplaats staat ingeschreven.

Stap 6

Alle uitgegeven certificaten hebben een bepaalde geldigheidsduur, probeer ze dus tegelijk op te halen. Sla de termijn van één certificaat over - en u moet helemaal opnieuw beginnen

Stap 7

Dien het hele pakket aan documenten in bij de afdeling privatisering huisvesting.

Aanbevolen: