Hoe Een Landhuis Te Verwarmen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Landhuis Te Verwarmen
Hoe Een Landhuis Te Verwarmen

Video: Hoe Een Landhuis Te Verwarmen

Video: Hoe Een Landhuis Te Verwarmen
Video: Je huis verwarmen op lage temperatuur: wat is het en hoe werkt het? 2024, Maart
Anonim

Steeds meer mensen streven ernaar om zelf een landhuis te kopen of te bouwen. In vijf werkdagen zuigt de stad alle energie op en ik wil vooral het weekend in de natuur doorbrengen. En als er kleine kinderen of bejaarde ouders zijn, wordt het kopen van een zomerverblijf gewoon een essentiële noodzaak. Als het landhuis nog niet is uitgerust met een verwarmingssysteem, kunt u uit verschillende mogelijke opties de meest geschikte verwarmingsmethode kiezen.

Hoe een landhuis te verwarmen
Hoe een landhuis te verwarmen

instructies:

Stap 1

De oude manieren om landhuizen te verwarmen met houtkachels of potkachels behoren tot het verleden. Dit is niet erg handig, omdat de voorbereiding van brandhout een nogal arbeidsintensief proces is. Ja, en het is vrij duur om constant hout te kopen voor aanmaakhout. Bovendien duurt het erg lang voordat ovens zijn opgewarmd en is constant toezicht vereist. En ze kunnen een groot huis niet verwarmen. Daarom is het beter om de houtkachel te verlaten.

Stap 2

Als je gezelligheid en warmte wilt toevoegen aan het interieur van je huis, is het beter om een open haard te bouwen. Het zal de kamer versieren en de sfeer van een echt ridderkasteel creëren. Dit is echter meer een decorelement en geen verwarmingsmethode, omdat het slechts in één kamer warmte kan leveren, maar niet in het hele huis. De open haard kan echt, houtgestookt of nep, elektrisch zijn. Een open haard met een open vuur is behoorlijk gevaarlijk, dus alleen professionals mogen bij de vervaardiging ervan betrokken zijn. Maar een elektrische haard kan in een winkel worden gekocht en zelf aan de muur worden geplaatst.

Stap 3

Momenteel is gasverwarming de meest populaire manier om een landhuis te verwarmen. Om een automatische gasboiler (AOGV) te installeren, is het noodzakelijk om een gasleiding de woning in te leiden. Hiervoor is toestemming nodig van de beheercommissie van de datsja. Gewoonlijk duren alle goedkeuringen erg lang, omdat u mogelijk wordt gevraagd om wijzigingen aan te brengen in het ontwerp van uw huis.

Stap 4

Als de gasleiding al op het huis is aangesloten, hoeft u alleen nog speciale apparatuur aan te schaffen en te installeren. Dit is AOGV en een systeem van leidingen en batterijen. Dit gehele complex dient uitsluitend door vakmensen te worden opgebouwd. Ga in geen geval zelf aan de slag als u niet zeker bent van uw capaciteiten.

Stap 5

Als er geen mogelijkheid is om gas aan de site te leveren, kunt u het huis verwarmen met autonome gasflessen. Dit is vooral het geval als het gebouw klein is of slechts in één kamer warmte nodig heeft. Gasflessen en omvormers zijn compact genoeg en verdragen perfect vorst. Maar ze hebben één belangrijk nadeel. Ze kunnen geen warmwatervoorziening leveren.

Stap 6

Een andere manier om warmte te creëren in een landhuis is door een elektrische kachel aan te schaffen. Afhankelijk van het vermogen is dit apparaat in staat om snel een ruimte van 10 tot 20 vierkante meter te verwarmen. Het nadeel van deze kachel is dat hij veel stroom verbruikt. Maar als u tijdens het koude seizoen zelden naar de datsja gaat, kan deze methode om warmte op te wekken optimaal zijn.

Aanbevolen: