Hoe Verander Je Een Appartement Voor Een Huis?

Inhoudsopgave:

Hoe Verander Je Een Appartement Voor Een Huis?
Hoe Verander Je Een Appartement Voor Een Huis?

Video: Hoe Verander Je Een Appartement Voor Een Huis?

Video: Hoe Verander Je Een Appartement Voor Een Huis?
Video: Это видео ПЕРЕВЕРНЁТ ТВОЙ МИР! Стань свободен и счастлив! 2024, Maart
Anonim

Woningruil werd wijdverbreid in de jaren 80-90 van de vorige eeuw. Deze piek viel op de jaren van de perestrojka, maar heeft ook nu zijn relevantie niet verloren. In omstandigheden van een verslechterende ecologie dromen steeds meer mensen ervan hun appartement te ruilen voor een landhuis.

Hoe verander je een appartement voor een huis?
Hoe verander je een appartement voor een huis?

instructies:

Stap 1

U kunt een appartement voor een huis veranderen met behulp van speciale makelaarskantoren of alleen. Als u contact opneemt met makelaars, hoeft u alleen maar de benodigde documenten in te dienen, de specialisten voeren de informatie in de database in en u hoeft alleen maar te wachten op een geschikte optie, en dan kunt u ze gebruiken om de deal te voltooien.

Stap 2

Als u besluit zelf een uitwisselingsoptie te vinden, kunt u beginnen met zoeken op internet, advertenties plaatsen in de stad, hetzelfde doen in kranten en op televisie. Daarnaast kunt u kennissen, familieleden, collega's betrekken bij de zoektocht.

Stap 3

Wanneer een geschikte optie is gevonden, moet u het huis persoonlijk bekijken, de afstand tot haltes, winkels, wat is het beeldmateriaal van de kamers en de totale oppervlakte, de staat van het huis, het jaar waarin het is gebouwd. Bij het uitwisselen moet je rekening houden met alle kleine dingen en vragen stellen. Na een mondelinge overeenkomst met een andere eigenaar, dient u over te gaan tot het documenteren van de transactie.

Stap 4

U moet de makelaar voorzien van een lijst met documenten voor uw eigen huisvesting, attesten van de huisadministratie over het ontbreken van gemeenschappelijke schulden, attesten van de staat van uw persoonlijke rekening. De ruilovereenkomst wordt door beide partijen ondertekend en geregistreerd bij de registratiekamer. Vervolgens krijgen de partijen bij de overeenkomst een kopie ervan en de akte van aanvaarding en overdracht van huisvesting.

Stap 5

De meest gebruikelijke optie om van appartement naar huis te verhuizen is om te ruilen, maar het kan moeilijk zijn om te implementeren en dan moet je je toevlucht nemen tot het verkopen van je eigen appartement en het kopen van een huis. Het blijkt dat je twee transacties moet doen, wat tijd kost. Het is het beste om een dergelijk schema uit te voeren met behulp van de diensten van agentschappen die in korte tijd contracten kunnen sluiten en de optie vinden die bij u past tussen de vele aanbiedingen op de markt voor het kopen en verkopen van onroerend goed.

Stap 6

Het belangrijkste is dat u tijdens het papierwerk aandacht besteedt aan de inhoud ervan, zorgvuldig de certificaten leest en kopieën van documenten die door de eigenaar van een ander huis zijn verstrekt.

Aanbevolen: