Hoe Vindt U Een Klant Voor Onroerend Goed?

Inhoudsopgave:

Hoe Vindt U Een Klant Voor Onroerend Goed?
Hoe Vindt U Een Klant Voor Onroerend Goed?

Video: Hoe Vindt U Een Klant Voor Onroerend Goed?

Video: Hoe Vindt U Een Klant Voor Onroerend Goed?
Video: اقنع أي شخص بأي شيء تريده تلخيص كتاب 50 طريقة علمية للحصول علي نعم كتاب صوتي مسموع 2024, Maart
Anonim

Het succesvolle werk van elk makelaarskantoor ligt in een uitgebreide reclamecampagne die grote massa's van de bevolking zal informeren over de diensten. Niet minder belangrijk is het goed gecoördineerde werk van het personeel, dat alle fijne kneepjes van de vastgoedmarkt en de juridische aspecten van het verwerken van transacties voor de verkoop, verhuur en onderverhuring van woningen begrijpt.

Hoe vindt u een klant voor onroerend goed?
Hoe vindt u een klant voor onroerend goed?

Het is nodig

  • - reclame;
  • - advertenties;
  • - Visitekaartjes;
  • - spandoeken;
  • - reclameposters;
  • - kalenders;
  • - Website.

instructies:

Stap 1

Als uw makelaarskantoor net begint, moet u een uitgebreide advertentiecampagne voeren voor uw diensten. Om dit te doen, is het rationeel om een marketingafdeling op te richten die direct betrokken zal zijn bij de ontwikkeling van nieuwe manieren om klanten naar uw bureau te trekken.

Stap 2

De krachtigste reclame is nog steeds televisie. Om potentiële klanten aan te trekken, moeten de advertenties van uw bedrijf niet alleen op de lokale televisie klinken, maar ook op alle Russische kanalen worden uitgezonden, aangezien het werk van het bureau betrekking heeft op aanbiedingen voor de verkoop, ruil en verhuur van woningen. Dergelijke aanbiedingen kunnen interessant zijn voor migranten uit andere regio's en voor personen die van plan zijn appartementen van de ene stad naar de andere te ruilen.

Stap 3

Adverteer daarnaast diensten en een lijst met aanbiedingen van uw makelaar in de pers. Elke regio heeft zijn eigen uitgeverijen, die advertenties plaatsen over aanbiedingen van koop, verkoop, ruil, huurwoningen. Ga met hen een permanente samenwerkingsovereenkomst aan en update advertentie-informatie systematisch, aangevuld met nieuwe aanbiedingen, met vermelding van een systeem van kortingen en bonussen.

Stap 4

Plaats advertenties op trein- en busstations, luchthavens en stadsreclamestands. Bezoekers bekijken eerst advertenties van huurappartementen op deze plekken.

Stap 5

Koop advertentieruimte in de stad om reclamebanners te plaatsen met uw bedrijfslogo en contactgegevens.

Stap 6

Maak uw website. Plaats systematisch alle aanbiedingen van uw bureau, vermeld de kosten van basisdiensten, een systeem van kortingen en aanvullende aanbiedingen. Bijkomende aanbiedingen omvatten de diensten van een advocaat, volledige ondersteuning van de klant bij het sluiten van transacties, volledige verificatie van onroerend goed op de juridische zuiverheid van de transactie, enz.

Stap 7

Bestel visitekaartjes, reclameposters, kalenders bij de drukkerij. Deel ze uit aan iedereen die de trein- en busstations verlaat, vanaf de luchthavens.

Stap 8

Naarmate uw bedrijf groeit, zal uw bureau reclame maken voor vaste klanten bij hun vrienden en kennissen.

Aanbevolen: