Hoe Een Winkelruimte Te Huren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Winkelruimte Te Huren?
Hoe Een Winkelruimte Te Huren?

Video: Hoe Een Winkelruimte Te Huren?

Video: Hoe Een Winkelruimte Te Huren?
Video: Huren van bedrijfsruimte en wat komt er allemaal bij kijken 2024, Maart
Anonim

Het verhuren van winkelruimte komt in het bedrijfsleven vaker voor dan de verwerving van commercieel vastgoed. De huurprocedure wordt geregeld door hoofdstuk 34 van het burgerlijk wetboek van de Russische Federatie. Juridisch wordt een huurovereenkomst van een winkelruimte gegarandeerd door een huurovereenkomst, die schriftelijk moet worden gesloten.

Hoe een winkelruimte te huren?
Hoe een winkelruimte te huren?

Het is nodig

  • Voordat u een contract afsluit, dient u zich vertrouwd te maken met de eigendomsdocumenten van het object. De betrouwbaarheid daarvan kan worden bevestigd door een uittreksel uit het Unified State Register of Rights (USRR) op te vragen.
  • Om een huurovereenkomst voor een huurder bij de Federale Registratiedienst te registreren, hebt u nodig: een aanvraag voor staatsregistratie van rechten, kopieën van het IP-registratiecertificaat en een fiscaal registratiecertificaat.

instructies:

Stap 1

De huurovereenkomst voor de winkelruimte wordt gesloten tussen de verhuurder en de huurder. De verhuurder is ofwel de eigenaar ofwel een gevolmachtigde die handelt op basis van een volmacht of op basis van een ander document.

Stap 2

De precieze identificatie van de gehuurde winkelruimte is belangrijk in het contract. Voor panden die in winkelcentra (TC's) worden gehuurd, moeten het adres van het winkelcentrum, de verdieping en het nummer van de plaats dat voorwaardelijk is vastgesteld door de verhuurder, het beeldmateriaal volgens de BTI worden aangegeven.

Stap 3

Bij de huurovereenkomst winkelruimte dienen bijlagen te worden gevoegd. Er kunnen er een of meer zijn:

1. De plattegrond met daarop de gehuurde winkelruimte;

2. Voorwaarden voor het verlenen van operationele diensten;

3. Regels voor het gebruik van winkelruimte;

4. De regels met betrekking tot reparatiewerkzaamheden in het gehuurde uitgevoerd door de huurder voor de huurperiode.

De lijst van de bovenstaande toepassingen is bij benadering en niet uitputtend.

Stap 4

Bij het huren van een winkelruimte voor een periode van meer dan 11 maanden, is het contract onderworpen aan de staatsregistratie bij de autoriteiten van Rosreestr. Om een huurovereenkomst bij de Federale Registratiedienst te registreren, wordt een aanvraag voor staatsregistratie van rechten ingediend. De huurder (individuele ondernemer) moet kopieën overleggen van het IP-registratiebewijs en een certificaat van fiscale registratie, van de verhuurder - samenstellende documenten en de basis van een bevoegde persoon van de organisatie (uittreksel uit de notulen van de aandeelhoudersvergadering), documenten voor het gehuurde.

Stap 5

In de huurovereenkomst voor een winkelruimte, naast de rechten en plichten van partijen, wederzijdse verantwoordelijkheid, de procedure voor toegang, voorwaarden voor tussentijdse beëindiging, de procedure voor het betalen van nuts- en exploitatievergoedingen, naast de basishuurprijs, moet worden aangegeven.

Stap 6

Bij het huren van een winkelruimte wordt een akte van levering opgemaakt (hetzelfde gebeurt bij teruggave). Het moet de technische staat van het pand registreren en alle tekortkomingen aangeven om problemen met de eigenaar bij terugkeer te voorkomen.

Aanbevolen: