Hoe Maak Je Niet-residentieel Van Een Woning?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Niet-residentieel Van Een Woning?
Hoe Maak Je Niet-residentieel Van Een Woning?

Video: Hoe Maak Je Niet-residentieel Van Een Woning?

Video: Hoe Maak Je Niet-residentieel Van Een Woning?
Video: Vastgoed, een goede belegging? Is het nog zinvol om residentieel vastgoed te investeren in België. 2024, Maart
Anonim

Niet elk appartement kan worden overgedragen van een woningvoorraad naar een niet-residentiële. Om dit te doen, moet het zich op de begane grond van het gebouw bevinden. De enige uitzondering is als er geen woonkamers onder zijn (er is bijvoorbeeld een organisatie, kantoren, winkel, kliniek, etc.). Maar dat is niet alles: de technische mogelijkheid om een aparte ingang (niet via de ingang) uit te rusten is vereist, en het appartement mag geen geregistreerde hebben.

Hoe maak je niet-residentieel van een woning?
Hoe maak je niet-residentieel van een woning?

Het is nodig

  • - Een verklaring van de eigenaar met opgave van de redenen voor de overdracht van het pand aan een niet-woningfonds;
  • - Uittreksel van het paspoortkantoor dat niemand in het appartement is geregistreerd;
  • - Notariële kopie van het certificaat van staatsregistratie van eigendomsrechten.
  • - Uittreksel uit het Unified State Register, waarin de geregistreerde eigendomsrechten en de afwezigheid van lasten in het appartement worden bevestigd;
  • - Het project en bijbehorende documentatie voor de herontwikkeling, ontwikkeld in een organisatie met een SRO-erkenning;
  • - Conclusie van technische expertise over de staat van bouwconstructies;
  • - Conclusie, ondertekend door het Architecten- en Planbureau, over de mogelijkheid van een afzonderlijk toegangsapparaat;
  • - Resolutie van de lokale autoriteiten (in Moskou - de districtsregering) over de overdracht van gebouwen aan het niet-residentiële fonds;
  • - Kopieën van statutaire en samenstellende documenten van een rechtspersoon (alleen als het appartement er toe behoort).
  • In Moskou is ook een aanvullende vergunning van de Woninginspectie en de sluiting van een interdepartementale commissie bij de prefectuur van het district vereist.

instructies:

Stap 1

Als je besluit dit lastige traject alleen te doorlopen, neem dan eerst contact op met de woninginspectie van het gebied waar het appartement moet worden overgedragen aan het UWV. Daar krijgt u een lijst met benodigde documenten, vereisten daarvoor en waar u ze allemaal kunt krijgen. Als er in de nederzetting waar het pand zich bevindt een groot tekort is aan commercieel vastgoed voor kleine kantoren en winkels op loopafstand in woonwijken, is er een hoop dat uw wens om een appartement niet-residentieel te maken niet op sterke weerstand zal stuiten van ambtenaren. De procedure kan variëren afhankelijk van de specifieke plaats.

Stap 2

Meestal beginnen ze met het bestellen van een uitvoerend geografisch onderzoek bij de lokale overheid.

Stap 3

Als dit document klaar is, moet u contact opnemen met een erkende ontwerporganisatie en een conceptontwerp bestellen voor de reconstructie van de gevel, dat vervolgens moet worden goedgekeurd door de architectuurafdeling.

Het plan vereist ook een visum van de verkeerspolitie en de verbeteringsafdeling of een andere vergelijkbare organisatie.

Stap 4

Dan is het noodzakelijk om de technische voorwaarden te verzamelen van alle organisaties die het huis bedienen: het waterbedrijf, de energie-ingenieurs, de balanshouder van het gebouw en deze samen met het project voor een visum aan de architectenafdeling voor te leggen. En met de ontvangst van zijn conclusie, bestel bij een erkende ontwerporganisatie een werkproject voor de wederopbouw van een appartement voor een nieuwe afspraak.

Stap 5

Pas als het project gereed is, kunt u een pakket documenten indienen bij de inspectie woningbouw, de dienst huisvestingsbeleid of een andere soortgelijke gemeentelijke structuur. Het bevat ook een aanvraag voor de overdracht van het pand aan een niet-residentieel fonds, titeldocumenten voor het appartement, de plattegrond van het huis en een certificaat van de technische staat (overgenomen van de BTI) en het project van wederopbouw en herontwikkeling (als het pand geen aparte ingang heeft, kan herontwikkeling niet worden vermeden, althans voor de indeling ervan). Dan duurt het ongeveer 1-2 maanden om te wachten op het besluit van het hoofd van de administratie van de gemeente om het appartement over te dragen aan het Utiliteitsfonds.

Stap 6

Na de publicatie van het decreet, zal het nodig zijn om werkzaamheden uit te voeren aan de reconstructie van het pand en het te overhandigen zodra de staatscommissie klaar is. En geef op basis van de door haar ondertekende akte al een eigendomscertificaat af voor niet-residentiële gebouwen. De praktijk leert dat het proces van het overdragen van een appartement naar een utiliteitsfonds gemiddeld zes maanden duurt.

Aanbevolen: