Niet-residentiële Gebouwen Gebruiken?

Inhoudsopgave:

Niet-residentiële Gebouwen Gebruiken?
Niet-residentiële Gebouwen Gebruiken?

Video: Niet-residentiële Gebouwen Gebruiken?

Video: Niet-residentiële Gebouwen Gebruiken?
Video: Oververhitting berekening in residentiële gebouwen in Belgie 2024, Maart
Anonim

Niet voor bewoning bestemde gebouwen zijn onder meer gebouwen, constructies of een gedeelte daarvan die op grond van een huurovereenkomst worden verhuurd of deel uitmaken van het gehuurde. Ook niet-residentiële panden kunnen in eigendom van burgers worden overgedragen of deel uitmaken van hun eigendom. Het gebruik is afhankelijk van het type juridische aansluiting.

Niet-residentiële gebouwen gebruiken?
Niet-residentiële gebouwen gebruiken?

Het is nodig

  • - lease contract;
  • - eigendoms certificaat.

instructies:

Stap 1

Als de utiliteitsbouw in uw eigendom wordt overgedragen, hebt u het recht om deze voor elk doel te gebruiken, inclusief contact opnemen met de afdeling Huisvestingsbeleid en de afdeling Architectuur met een aanvraag en documenten voor de overdracht van de utiliteitsbouw naar de woonruimte voorraad.

Stap 2

Leasen, verkopen, wijzigen, gebruiken voor commerciële doeleinden, nalaten, niet-residentiële gebouwen schenken, als het in uw eigendom is. De wettelijke rechten van de eigenaar stellen u in staat om het eigendom te gebruiken zoals de auteursrechthebbende dat nodig acht.

Stap 3

Gebruik het pand voor algemene huishoudelijke behoeften als het zich in een appartementencomplex bevindt, waarvan alle appartementen eigendom zijn van de eigenaren. In dit geval is het onroerend goed in gelijke delen eigendom van alle appartementseigenaren en hebben ze het recht op gemeenschappelijk gebruik.

Stap 4

Appartementseigenaren kunnen utiliteitsgebouwen verhuren door alle huurders te laten stemmen. Als 75% van de eigenaren besluit om het pand voor huishoudelijke doeleinden te gebruiken voor commerciële doeleinden en hiervan het algemene voordeel te ontvangen, wordt het probleem als opgelost beschouwd. De saldohouder van het gebouw is verplicht met de huurder een overeenkomst te sluiten waarin de clausule over het gebruiksdoel van het gehuurde is vastgelegd.

Stap 5

In gevallen waarin niet-residentiële panden zijn gelegen in een gebouw dat eigendom is van de lokale overheid en alle appartementen worden verhuurd op grond van een sociale huurovereenkomst, heeft de eigenaar het recht om deze naar eigen inzicht te gebruiken, zonder een vergadering te beleggen en zonder de toestemming van de gebruikers van sociale huurwoningen.

Stap 6

Met de huurder wordt een overeenkomst gesloten. Het specificeert de clausule over het gebruik van niet-residentiële gebouwen. Wijziging van de gebruiksbestemming is alleen mogelijk in overleg met de eigenaar van de woning na het sluiten van een aanvullende overeenkomst op de huurovereenkomst of na wijziging van de overeenkomst zelf. Als u bijvoorbeeld een niet-residentiële ruimte krijgt voor gebruik in een magazijn, hebt u niet het recht om er zonder toestemming een winkel of een naaiatelier in te openen.

Aanbevolen: