Hoe Eigendom Van Niet-residentiële Gebouwen Te Registreren?

Inhoudsopgave:

Hoe Eigendom Van Niet-residentiële Gebouwen Te Registreren?
Hoe Eigendom Van Niet-residentiële Gebouwen Te Registreren?

Video: Hoe Eigendom Van Niet-residentiële Gebouwen Te Registreren?

Video: Hoe Eigendom Van Niet-residentiële Gebouwen Te Registreren?
Video: Webinar - Het nieuwe AREI. Wat moet ik weten als niet-elektricien. 2024, Maart
Anonim

Heel vaak moeten zakenlieden niet-residentiële gebouwen als hun eigendom registreren. Om er bijvoorbeeld een kantoor in te openen. Er zijn echter een aantal utiliteitspanden die niet in eigendom kunnen worden overgedragen, maar alleen kunnen worden verhuurd. Om niet in de war te raken, het eigendom te gaan registreren van een object dat hier duidelijk niet geschikt voor is, moet u alle regels kennen voor het overdragen van niet-residentiële gebouwen in particuliere handen.

Hoe eigendom van niet-residentiële gebouwen te registreren?
Hoe eigendom van niet-residentiële gebouwen te registreren?

instructies:

Stap 1

Onthoud dat de gemakkelijkste manier om eigendom te registreren, is dat niet-residentiële eigendom dat is aangeboden voor een officiële veiling. Dit proces verloopt in verschillende fasen. U vraagt eerst deelname aan de veiling aan, levert vervolgens de benodigde documenten in en wacht op de beslissing van de commissie, neemt deel aan de veiling, koopt de grond, daarna stelt u alle documenten op in de BTI en pas daarna u de titel van het niet-residentiële pand krijgen.

Stap 2

Als het zo is dat u de woning via een rechtbank heeft gekregen, dan moet u met een rechterlijke uitspraak en een aanvullend pakket documenten naar de belastingdienst. Deze set papieren omvat: BTI-documenten, een aanvraag voor registratie van rechten, betaalde staatsbelasting (het bedrag is vandaag 500 roebel). Als u zelf de documenten niet kunt overleggen, heeft uw gemachtigde ook een volmacht nodig om alle problemen rond de registratie van utiliteitsvastgoed in particulier bezit op te lossen.

Stap 3

Als het door u gekozen object al in eigendom van de vorige eigenaar is geregistreerd, heeft u de volgende documenten nodig om uw eigendomsrechten te registreren. Alle eigendomstitels en ondersteunende documenten voor het onroerend goed van de vorige eigenaar van dit niet-residentiële pand. U moet ook altijd een verkoopcontract met u hebben, waarin alle technische kenmerken van het object, de bijzonderheden, het adres, enz. Een uittreksel uit het USRN en het kadastrale plan van dit object zijn niet minder belangrijk. En natuurlijk moet u zeker een certificaat overleggen van de afwezigheid van nutsvoorzieningen en andere schulden. Al deze documenten verstrekt u aan de staatsautoriteiten voor de registratie van eigendomsrechten. En je wacht op hun antwoord. Doorgaans duurt de hele procedure om een utiliteitswoning in eigendom over te dragen ongeveer 30 dagen.

Aanbevolen: