Welke Documenten Zijn Nodig Voor De Verkoop Van Niet-residentiële Gebouwen?

Inhoudsopgave:

Welke Documenten Zijn Nodig Voor De Verkoop Van Niet-residentiële Gebouwen?
Welke Documenten Zijn Nodig Voor De Verkoop Van Niet-residentiële Gebouwen?
Anonim

Een transactie met niet-residentiële panden wordt schriftelijk gesloten en is onderworpen aan verplichte staatsregistratie. Het verwerven van een niet-residentieel pand is niet moeilijker dan het verwerven van een appartement, maar het kan nuttig zijn om u vertrouwd te maken met algemene informatie over de bijzonderheden van de transactie alvorens onroerend goed te kopen.

Welke documenten zijn nodig voor de verkoop van niet-residentiële gebouwen?
Welke documenten zijn nodig voor de verkoop van niet-residentiële gebouwen?

instructies:

Stap 1

Bij het kopen van een niet-residentieel pand moet u allereerst weten wie de eigenaar van het pand is. Het pand kan eigendom zijn van zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon. Het is van deze factor dat de lijst met documenten die nodig zijn om de aan- en verkooptransactie te voltooien, zal afhangen. Transacties met deelname van rechtspersonen vereisen specifieke kennis op het gebied van het recht, daarom is het aan te raden om een transactie uit te voeren met tussenkomst van een gekwalificeerde advocaat of de transactie te notariëren.

Stap 2

Als de eigenaar een persoon is, is het vóór de transactie noodzakelijk om de titel en de juiste ondersteunende documenten voor de niet-residentiële gebouwen te controleren. Dergelijke documenten zijn: koop- en verkoopovereenkomst, aandelenparticipatie in de bouw, documenten over privatisering, over de overdracht van woningen naar niet-residentiële gebouwen, eigendomscertificaat, enz. De studie van technische en kadastrale paspoorten voor het onroerend goed zal helpen om de overeenstemming van de parameters van het onroerend goed in natura en in documenten vast te stellen.

Stap 3

Een uittreksel uit het eengemaakte staatsregister van vastgoedrechten helpt om de lasten en beperkingen die aan het vastgoedobject worden opgelegd, weg te nemen. Als de verkoper getrouwd is of was op het moment van de verwerving of verkoop van onroerend goed, moet een notariële toestemming van de echtgenoot voor de verkoop van onroerend goed of een notariële afstand van eigendomsclaims van de voormalige echtgenoot worden verstrekt. De verhuurder moet een identiteitsbewijs overleggen.

Stap 4

Als de eigenaar van het onroerend goed een rechtspersoon is, neemt het aantal documenten dat nodig is voor de transactie aanzienlijk toe. Naast de eerder genoemde documenten voor de woning heeft u een volledig pakket documenten nodig voor de verkoper zelf. Het is noodzakelijk om de samenstellende documenten voor de rechtspersoon op te vragen - de oprichtingsovereenkomst, het protocol of het besluit tot vaststelling, het charter van de organisatie met alle wijzigingen en aanvullingen daarop, bevestigen de bevoegdheden van het uitvoerend orgaan (het hoofd van de organisatie).

Stap 5

De verkoper moet een bewijs van de boekwaarde van het onroerend goed overleggen, evenals een bewijs van de omvang van de transactie voor een rechtspersoon. Als de deal groot is, heeft u de toestemming van de oprichter, oprichters, nodig om de deal te voltooien. Het is niet overbodig om een nieuw uittreksel uit het uniforme staatsregister van rechtspersonen te vragen, het zal helpen om het PSRN, TIN, het wettelijke adres, de bevoegdheden van de directeur en de laatste wijzigingen te controleren.

Aanbevolen: