Hoe Niet-residentiële Gebouwen Te Verdelen

Inhoudsopgave:

Hoe Niet-residentiële Gebouwen Te Verdelen
Hoe Niet-residentiële Gebouwen Te Verdelen

Video: Hoe Niet-residentiële Gebouwen Te Verdelen

Video: Hoe Niet-residentiële Gebouwen Te Verdelen
Video: Oververhitting berekening in residentiële gebouwen in Belgie 2024, Maart
Anonim

Volgens artikel nr. 1 van federale wet nr. 122-F3 worden niet-residentiële gebouwen beschouwd als niet-residentiële gebouwen. Als dit onroerend goed in gemeenschappelijk eigendom is (artikel nr. 244 van het burgerlijk wetboek van de Russische Federatie), heeft elke eigenaar het recht om zijn aandeel vrijwillig of verplicht toe te wijzen en er naar eigen goeddunken over te beschikken.

Hoe niet-residentiële gebouwen te verdelen
Hoe niet-residentiële gebouwen te verdelen

Het is nodig

  • - aanvraag bij de BTI;
  • - aanvraag bij de rechtbank;
  • - kadastrale extracten;
  • - eigendomsdocumenten;
  • - aanvraag bij FUGRTS;
  • - ontvangst van de betaling voor de inschrijving.

instructies:

Stap 1

U kunt een niet-bewoonbaar pand ook in aandelen verdelen bij de verdeling van goederen tussen echtgenoten, als het pand eigendom is van een van de echtgenoten, maar is verkregen tijdens het geregistreerd huwelijk (artikel 34 van de RF IC, artikel 256 van het RF Burgerlijk Wetboek).

Stap 2

Vrijwillige splitsing van utiliteitspanden is mogelijk door verkoop en verdeling van gelden of door registratie van een aparte eigendomstitel op aandelen in het pand. Voor een vrijwillige verdeling in aandelen in natura moeten alle eigenaren contact opnemen met de BTI, een technicus bellen om een apart technisch paspoort voor aandelen uit te geven. Op basis van de inspectie worden, rekening houdend met uw wensen, twee of meer technische plannen voor u opgesteld, technische en kadastrale paspoorten worden opgemaakt, waarna u losse uittreksels uit kadastrale documenten kunt ontvangen en bij de FUGRC aanvraag kunt doen voor registratie van een afzonderlijk eigendomsrecht.

Stap 3

Indien een vrijwillige splitsing van utiliteitspanden tussen de eigenaren niet mogelijk is omdat er geen gezamenlijk akkoord is bereikt, vraag dan de rechtbank om de procedure voor de gedwongen splitsing uit te voeren.

Stap 4

Dien titeldocumenten in voor het pand, een kopie van het kadastrale plan. Na controle van uw documenten zal de rechtbank een bevel uitvaardigen om de aandelen van elke eigenaar vast te stellen volgens het eigendomsbewijs. U kunt op basis van een gerechtelijk bevel contact opnemen met de BTI en op de aangegeven manier een verplichte boedelscheiding doen.

Stap 5

Een uittreksel uit het kadastrale paspoort, een kopie van het kadastrale plan, een aanvraag, een betalingsbewijs voor registratie moeten worden voorgelegd aan de FUGRTS. Na 30 dagen krijgt elke eigenaar een apart attest en kan hij naar eigen goeddunken over zijn aandeel in het pand beschikken.

Stap 6

Gedeelde eigendomsrechten ontstaan op de verdeelde niet-residentiële gebouwen (artikel nr. 250 van het burgerlijk wetboek van de Russische Federatie). Als u van plan bent uw aandeel te verkopen, moet u daarom alle mede-eigenaren schriftelijk op de hoogte stellen van alle voorwaarden. Elke mede-eigenaar heeft een voorkeursrecht op koop, waarvan hij gebruik kan maken binnen 30 dagen vanaf de datum van ontvangst van de notariële kennisgeving.

Aanbevolen: