Hoe Krijg Je Een Hypotheek Zonder Een Aanbetaling?

Hoe Krijg Je Een Hypotheek Zonder Een Aanbetaling?
Hoe Krijg Je Een Hypotheek Zonder Een Aanbetaling?

Video: Hoe Krijg Je Een Hypotheek Zonder Een Aanbetaling?

Video: Hoe Krijg Je Een Hypotheek Zonder Een Aanbetaling?
Video: Hoe lang duurt goedkeuring voor je hypotheek? 2024, Maart
Anonim

De meeste jonge gezinnen hebben te maken met de huisvestingsproblematiek. Maar niet elk gezin kan het benodigde bedrag verzamelen om een eigen woonruimte te kopen. Daarom is een hypotheek vaak de enige mogelijke optie. De meeste banken zullen echter geen hypotheek verstrekken als de lener niet over het geld beschikt om een aanbetaling te doen.

Hoe krijg je een hypotheek zonder een aanbetaling?
Hoe krijg je een hypotheek zonder een aanbetaling?

Gezien de huidige stijging van de huizenprijzen, kan zelfs de minimaal toegestane aanbetaling een aardig bedrag blijken te zijn, dat vele jaren kan duren. Wat te doen als er niet genoeg geld is voor de eerste betaling, maar u wilt nu wel een huis kopen? Er zijn verschillende oplossingen voor dit probleem.

Optie 1

De meest voor de hand liggende manier om een woningkrediet te krijgen zonder aanbetaling is door een bank te vinden met een geschikt hypotheekprogramma. Ondanks dat dergelijke programma's behoorlijk risicovol zijn voor banken, bestaan dergelijke banken nog steeds. Het nadeel van deze optie is dat de rente op de hypothecaire lening behoorlijk hoog zal zijn, omdat banken proberen hun risico's te rechtvaardigen.

Optie 2

U kunt een consumptief krediet afsluiten en gebruiken als aanbetaling. Het nadeel van deze optie is duidelijk: gedurende enige tijd zal de lener twee leningen tegelijk moeten terugbetalen, dus zijn inkomen moet hoog genoeg zijn. Houd er rekening mee dat de crediteurbank noodzakelijkerwijs de kredietgeschiedenis van de kredietnemer zal controleren en het gewenste bedrag van de hypothecaire lening kan verlagen omdat hij al een uitstaande lening heeft.

Optie 3

Als de lener al onroerend goed bezit, kan hij dit als extra onderpand gebruiken bij het registreren van een hypotheektransactie. Zo krijgt de bank een dubbele garantie dat de kredietnemer zijn verplichtingen nakomt, zodat de rente niet wordt overschat. Houd er echter rekening mee dat het gehypothekeerde onroerend goed winstgevend moet zijn en zich in dezelfde regio als de uitgevende bank moet bevinden.

Optie 4

Als de lener een certificaat heeft voor het ontvangen van moederschapskapitaal, is het probleem van de aanbetaling praktisch opgelost. Deze optie is het meest optimaal bij afwezigheid van uw eigen spaargeld, omdat de rente stijgt in dit geval niet. Het enige nadeel van deze optie is dat om het kraamkapitaal als aanbetaling te kunnen gebruiken, er minimaal 3 jaar zijn verstreken sinds de geboorte van het tweede kind.

Zo is de situatie dat er geen geld is voor een aanbetaling op een hypotheek niet geheel hopeloos. En voor sommigen kan een van de genoemde opties een echte oplossing voor het huisvestingsprobleem worden.

Aanbevolen: