Hoe Een Sociale Huurovereenkomst Voor Een Appartement Op Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Sociale Huurovereenkomst Voor Een Appartement Op Te Stellen
Hoe Een Sociale Huurovereenkomst Voor Een Appartement Op Te Stellen

Video: Hoe Een Sociale Huurovereenkomst Voor Een Appartement Op Te Stellen

Video: Hoe Een Sociale Huurovereenkomst Voor Een Appartement Op Te Stellen
Video: Hoe kom ik aan een sociale huurwoning? 2024, Maart
Anonim

Er wordt een sociale huurovereenkomst gesloten tussen de eigenaar van de woning, vertegenwoordigd door de gemeente, en de huurders die een appartement hebben gekregen op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt omdat ze huisvesting nodig hebben of de huisvestingsomstandigheden verbeteren. Om een contract af te sluiten, dient u met documenten contact op te nemen met de afdeling Huisvestingsbeleid.

Hoe een sociale huurovereenkomst voor een appartement op te stellen
Hoe een sociale huurovereenkomst voor een appartement op te stellen

Het is nodig

  • - aanvraag;
  • - paspoort;
  • - geboortecertificaat;
  • - opdracht of attest van huisvesting;
  • - overige documenten (indien nodig);
  • - fotokopieën van alle documenten.

instructies:

Stap 1

Als u wordt ondergebracht op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, ontvangt u hiervan schriftelijk bericht. Daarna moet u contact opnemen met de wijkafdeling Huisvestingsbeleid, waar u documenten heeft ingediend, die in de rij staan voor huisvesting of verbetering van de huisvestingsomstandigheden.

Stap 2

Voor het sluiten van een contract dient u een aanvraag in op een uniform formulier, dat u bij uw aanvraag ter plaatse ontvangt, uw paspoort en paspoorten van alle gezinsleden die bij u op de wachtlijst stonden voor huisvesting. Toon geboorteaktes voor kinderen.

Stap 3

U moet ook een huwelijks- of echtscheidingsakte, een fotokopie van de ontvangen bestelling of een attest van het districtsbestuur over het verstrekken van huisvesting voor uw gezin, een attest van uitkeringen als er voor plaats.

Stap 4

Dien alle documenten in originelen en fotokopieën in. Uw fotokopieën worden gewaarmerkt en geregistreerd in het grootboek. Als er aanvullende documenten nodig zijn, wordt u geadviseerd wat u nog meer mee moet nemen. Zo heeft u mogelijk een nieuw uittreksel uit het huisregister nodig, een attest gezinssamenstelling, een attest van 2-NDFL inkomen, een attest van een alleenstaande moeder, enz.

Stap 5

Er wordt een sociale arbeidsovereenkomst afgesloten met een verantwoordelijke werkgever, die een volwassen bekwaam gezinslid kan worden. Alle gezinsleden van de huurder worden in het document opgenomen. Zij zullen, samen met de verantwoordelijke huurder, het recht hebben om de ontvangen woonruimte te gebruiken.

Stap 6

De overeenkomst wordt voor elk van de partijen in tweevoud gesloten voor onbepaalde tijd, verzegeld met handtekeningen.

Stap 7

Neem na het sluiten van het contract contact op met de FUGRTS, dien een aanvraag in, presenteer het contract, documenten die de identiteit van alle gezinsleden bewijzen, betaal de staatsbijdrage voor registratie. Informatie over de huur van sociale huurwoningen wordt in één register opgenomen.

Aanbevolen: