Het Eigendom Van Een Gehuurde Grond Registreren?

Inhoudsopgave:

Het Eigendom Van Een Gehuurde Grond Registreren?
Het Eigendom Van Een Gehuurde Grond Registreren?

Video: Het Eigendom Van Een Gehuurde Grond Registreren?

Video: Het Eigendom Van Een Gehuurde Grond Registreren?
Video: Ontheemd, een film over landrechten 2024, Maart
Anonim

Met een perceel dat in erfpacht is, kunt u geen rechtsgeldige acties ondernemen. Het kan bijvoorbeeld niet worden verkocht, geruild, geschonken, nagelaten, omdat de eigenaar de districtsgemeente is en alleen de eigenaar juridische stappen kan ondernemen met onroerend goed. Om een gehuurd perceel te registreren, moet u een aantal documenten, vergunningen en eigendomsrechten registreren.

Het eigendom van een gehuurde grond registreren?
Het eigendom van een gehuurde grond registreren?

Het is nodig

  • -paspoort
  • -lease contract
  • -aanvraag bij de administratie
  • -uittreksel uit het kadastraal paspoort
  • -bestuursbesluit
  • -betaling voor registratie en grond (indien gekocht)
  • -aanvraag bij het registratiecentrum

instructies:

Stap 1

De registratie van een eigendomsperceel wordt geregeld door federale wet nr. 122-F3 van 21.07.97 en nr. 28 F3 van 02.01.2000, evenals de landcode van de Russische Federatie nr. 136-F3 van 25.10.01. Om een perceel over te dragen van erfpacht naar eigendom, dient u een aanvraag voor overweging in bij het lokale bestuur.

Stap 2

Terwijl de aanvraag voor de wens om grondeigendom te registreren in behandeling is, is het noodzakelijk om een kadastraal paspoort voor de grond af te geven en de site op kadastrale registratie te plaatsen in de staatsregistratiekamer voor de uniforme registratie van percelen, kadaster en cartografie (Rosnedvizhimost).

Stap 3

Om een perceel te registreren, een kadastraal paspoort af te geven en hiervan een uittreksel te ontvangen, moet u technische documenten maken, een topografisch onderzoek en een nieuw plan voor het perceel. Hiervoor dient u de landbeheerorganisatie te bellen om technische werkzaamheden op de grond uit te voeren. Na de uitgevoerde werkzaamheden zullen op basis daarvan alle documenten worden afgegeven die bij Rosnedvizhimost moeten worden geregistreerd. Op basis van de ingediende documenten zal het terrein worden geregistreerd, een kadastraal paspoort en een uittreksel daaruit worden opgemaakt, wat nodig is bij de registratie van eigendomsrechten.

Stap 4

Met het ontvangen uittreksel moet u opnieuw contact opnemen met het lokale bestuur voor een oplossing en toestemming om het terrein als eigendom te registreren. Als u de eigendomstitel van een gehuurd land nog nooit hebt geformaliseerd, dan kan dit eens in uw leven gratis worden gedaan. Als het perceel ooit al is geregistreerd van erfpacht in eigendom, dan moet u voor de grond betalen volgens de aangegeven prijs van 100 vierkante meter grond in dit gebied.

Stap 5

Nadat u alle documenten heeft verzameld, moet u contact opnemen met het rijksregistratiecentrum voor een enkele registratie van onroerendgoedobjecten. Schrijf een aanvraag voor registratie, voeg een uittreksel uit het kadastraal paspoort, een resolutie van de administratie, een ontvangstbewijs voor de betaling van de staatsbelasting voor registratie en een ontvangstbewijs voor de betaling van de grond, als het perceel wordt gekocht.

Stap 6

Na registratie van alle documenten wordt binnen 2-4 weken een eigendomscertificaat aan de site afgegeven.

Aanbevolen: