Hoe De Hoogte Van De Huur Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Hoogte Van De Huur Bepalen?
Hoe De Hoogte Van De Huur Bepalen?

Video: Hoe De Hoogte Van De Huur Bepalen?

Video: Hoe De Hoogte Van De Huur Bepalen?
Video: Hoogte Van De Huur En Puntentelling | De Vastgoedshow Podcast 2024, Maart
Anonim

Huur wordt berekend wanneer gemeentelijke eigendommen worden overgedragen aan burgers op grond van een huurovereenkomst. Een tussen particulieren gesloten huurovereenkomst kan worden opgesteld met een indicatie van een eventueel te betalen bedrag, aangezien particulier onroerend goed verhuurd kan worden tegen een prijs die voor beide partijen gunstig is.

Hoe de hoogte van de huur bepalen?
Hoe de hoogte van de huur bepalen?

Het is nodig

  • - contract;
  • - rekenmachine.

instructies:

Stap 1

In overeenstemming met de land- en huisvestingscode van de Russische Federatie wordt het huurbedrag berekend volgens de formule - A = S X PC X ZK X BS. In deze formule, A - huur, S - oppervlakte van huisvesting of grond, PC - correctiefactor ЗК - zonale factor, BS - basistarief.

Stap 2

Pas bij het overdragen van onroerend goed te huur alle coëfficiënten toe volgens de lokale wetgeving. Elke plaats heeft een ander basistarief, zonale en correctiefactoren, zodat de berekening er individueel uitziet.

Stap 3

Als u bijvoorbeeld een woning met een oppervlakte van 50 vierkante meter overdraagt, is het basistarief dat in uw regio wordt toegepast 5, de zonale coëfficiënt 2 en de correctiecoëfficiënt 4. Het blijkt dat de huur voor het jaar zal 50x4x2x5 = 2.000 roebel zijn. U kunt een vergoeding vragen voor het hele jaar, per kwartaal, per half jaar of per maand. Als het contract bepaalt dat de betaling maandelijks moet worden gedaan, is de betaling 166,67 roebel.

Stap 4

Bereken met dezelfde methode het bedrag van de huur voor een perceel dat wordt overgedragen voor gebruik aan burgers op grond van een huurovereenkomst voor bepaalde of lange termijn. De berekeningsfactor wordt toegepast in overeenstemming met de regionale wetten.

Stap 5

U heeft bijvoorbeeld een stuk grond overgedragen met een oppervlakte van 200 vierkante meter, het basistarief is 10, de correctiefactor is 3 en de zonale is 4. Het blijkt dat de huur voor één jaar gelijk is aan 200x10x3x4 = 24.000 roebel. Bij het innen van huur is de maandelijkse betaling 2.000 roebel.

Stap 6

Bij de overdracht van percelen verkregen tijdens de veiling, de preferentiële zonecoëfficiënt toepassen. Elke samenstellende entiteit van de Russische Federatie heeft het recht om haar preferentiële coëfficiënt toe te passen, maar in de regel is deze drie tot vijf keer lager dan de algemene die wordt toegepast voor percelen die worden ontvangen op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Als de constructie niet wordt voltooid binnen de in het contract gespecificeerde termijnen, hebt u het recht om de algemene coëfficiënt toe te passen.

Aanbevolen: