Wat Is Commerciële Woningverhuur?

Inhoudsopgave:

Wat Is Commerciële Woningverhuur?
Wat Is Commerciële Woningverhuur?

Video: Wat Is Commerciële Woningverhuur?

Video: Wat Is Commerciële Woningverhuur?
Video: Wat doet de huizenmarkt de komende 20 jaar? 2024, Maart
Anonim

Een particulier die een woning wil huren, moet geen huurovereenkomst hebben, maar een huurovereenkomst. Afhankelijk van wie de eigenaar is van deze woning, en enkele andere voorwaarden, kunnen burgers dit pand voor gebruik krijgen op de voorwaarden van sociale of commerciële werkgelegenheid. Een handelshuurovereenkomst komt tot stand wanneer de panden in het fonds voor commercieel gebruik staan en eigendom zijn van een particulier of een gemeente.

Wat is commerciële woningverhuur?
Wat is commerciële woningverhuur?

Wat is een fonds voor commercieel gebruik?

Volgens artikel 19, clausule 4 van de huisvestingscode van de Russische Federatie omvat de woningvoorraad voor commercieel gebruik alle woningen die eigendom zijn van burgers of openbare entiteiten: de staat of een gemeentelijke entiteit, die door eigenaren worden verstrekt om te wonen aan burgers op voorwaarden voor betaald gebruik.

Met woningen, die eigendom zijn van burgers, is alles duidelijk - de eigenaren kunnen het gebruiken voor persoonlijke bewoning of het tegen een bepaalde vergoeding verhuren, d.w.z. onder een handelshuurovereenkomst. De woningvoorraad die eigendom is van de Russische Federatie, haar samenstellende entiteiten en gemeenten kan aan burgers worden verstrekt, zowel op grond van sociale huurcontracten als op grond van commerciële huurcontracten.

Om huisvesting te krijgen op grond van een sociale huurovereenkomst, die het recht op latere privatisering van deze woonruimte niet teniet doet, moet aan veel voorwaarden worden voldaan: behoefte, laag inkomen, enz. de huurder heeft geen recht op deze woning.

Kenmerken van een commerciële huurovereenkomst

Dit is een bilaterale overeenkomst. De verhuurder kan een particulier of een publiek persoon zijn, en alleen een burger kan een werkgever zijn. De basis voor het sluiten van een handelshuurovereenkomst is de vrije wilsuiting van partijen, en niet een bestuurshandeling, zoals bij het sluiten van een sociale arbeidsovereenkomst. Dit vereist niet dat aan enige voorwaarden en vereisten wordt voldaan, omdat bij sociale verhuur, inclusief de grootte van de verstrekte woonruimte niet is gestandaardiseerd. Als de eigenaar van de woning een particulier is, wordt de huur ook niet gestandaardiseerd. Maar in het geval dat het om een publieke eigendomsvorm gaat, is het bedrag van deze vergoeding beperkt in overeenstemming met de RF LC.

Indien in de handelshuurovereenkomst niet specifiek de looptijd is vermeld waarvoor deze wordt aangegaan, wordt standaard uitgegaan van 5 jaar. Huurder is verplicht huisvesting en gemeentelijke diensten zelfstandig te betalen, indien partijen dit niet in het contract hebben vastgelegd. Er moet een belangrijke voorwaarde worden opgemerkt die de rechten van de werkgever garandeert. Volgens artikel 675 van het burgerlijk wetboek van de Russische Federatie, wanneer de eigenaar van de woonruimte verandert, verliest de commerciële huurovereenkomst zijn kracht niet en veranderen de voorwaarden niet, alleen de naam van een van de partijen in de overeenkomst veranderingen. Alle burgers die permanent in deze woning zullen verblijven, moeten in het contract worden vermeld.

Aanbevolen: